Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Papriky plněné citronovým kuskusem


Troubu předehřejeme na 190°C. Kuskus a rozinky vsypeme do mísy. Vývar zahřejeme a smícháme s citronovou šťávou a medem, ještě horkým vývarem zalijeme kuskus a zakryjeme ho poklicí nebo talířem. Veškerou tekutinu necháme vstřebat – trvá to asi 5 minut. Poté kuskus načechráme (zamícháme) vidličkou. Citronovou kůru, česnek a petržel rozmixujeme s trochou olivového oleje v mixeru. 1 lžíci vmícháme do jogurtu, který ještě osolíme a dáme stranou. Zbytek vmícháme do kuskusu spolu s pokrájenými rajčaty. Kuskus také osolíme a trochu opepříme. Papriky rozpůlíme, očistíme, potřeme olivovým olejem zevnitř i zvenčí a lžící do každé půlky klademe připravený ochucený kuskus. Pečeme asi 30-40 minut. Servírujeme s jogurtem.


Na 2 porce potřebujeme:

600 g (2 ks) červených paprik, 90 g celozrnného kuskusu, 200 ml zeleninového vývaru, 200 g řeckého jogurtu, 150 g rajčat, 30 g rozinek, 1 lžička medu, šťáva z ½ citronu, 2 lžičky citronové kůry, 2 stroužky česneku, 30 g plocholisté petrželky, olivový olej

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.