Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Tradiční velikonoční beránek

Z krupicového cukru, vajec, žloutků, vanilkového cukru, citronové šťávy a strouhané kůry z 1 citronu připravte pěnu, do které postupně vmíchejte bílkový sníh a polohrubou mouku. Formu vystříkejte olejem do pečicích forem (DELÍCIA; art. 630687) nebo důkladně vymažte pokrmovým tukem a vysypte polohrubou moukou.  Těsto přelijte do formy a v troubě předehřáté na 180 °C pečte cca 45 minut. Hotového beránka přeneste ve formě nad vhodnou podložku, otočte dnem vzhůru a vyklopte.

Dobrý tip: Pokud beránka nelze po upečení vyklopit, přikryjte formu vlhkou utěrkou a po cca 10 minutách formu z beránka sejměte.

Ingredience: 240 g polohrubé mouky, 200 g krupicového cukru, 2 vejce, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, 1 vanilkový cukr, lžíce citronové šťávy, strouhanou kůru z 1 citronu

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.