Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Tabouleh salát

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut bobtnat. Rajčata nařízneme, krátce spaříme ve vroucí vodě a přendáme do studené lázně. Pak rajčata oloupeme, zbavíme je středu a nakrájíme na kostičky. Nasekáme petržel, mátu a jarní cibulku. Nabobtnalý bulgur procedíme a dáme do mísy. Přidáme rajčata, nasekané bylinky, jarní cibulku a cibuli. Vymačkáme citrón a šťávu přidáme do bulguru. Přidáme olej, sůl a pepř a promícháme. Salát na talíři ozdobíme bylinkami a granátovým jablkem.


Potřebujeme: 50 g bulguru, 4 ks jarní cibulky, 100 g červené cibule, 2 ks citrónu, 150 g rajčat, 100 ml olivového oleje, listovou petržel, mátu, granátové jablko, pepř a sůl, bylinky na ozdobu, arabský chléb na servírování