Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Polévka z bílého chřestu s medvědím česnekem

Chřest oloupeme. Slupky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme citrónovou šťávu, sůl, cukr a vaříme. Vývar scedíme a vložíme do něj oloupaný chřest. Ten krátce povaříme. Pak ho¨vyndáme z hrnce a nakrájíme na kousky. Do jiného hrnce dáme máslo, mouku a lehce orestujeme. Zalijeme vývarem, smetanou a vaříme. Mezitím si připravíme pesto z medvědího česneku: Medvědí česnek rozmixujeme s olejem. Polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem a servírujeme do talíře.
Hladinu pokapeme pestem z medvědího česneku.

Potřebujeme: 250 g bílého chřestu, 200 ml smetany, 80g másla, 80 ml oleje z vinných hroznů, 1 lžíci hladké mouky, hrst medvědího česneku,muškátový oříšek, 1 citron, vodu, sůl, pepř, cukr

Recepty