Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Mátové bonbony

Mouku prosejeme na pracovní desku. Do středu uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Nejdřív těsto propracujeme vidličkou a pak ho rukama hněteme, až je hladké a pružné. Těsto necháme v chladničce asi hodinu odpočívat.

Ricottu smícháme s citronovou kůrou, cukrem, muškátovým oříškem, vanilkou a mátou.

Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm. Rozkrájíme ho na obdélníky 10 × 6 cm. Do středu každého obdélníku dáme vrchovatou lžičku náplně, okraje těsta potřeme vodou a stočíme do tvaru bonbonu. Vznikne bonbon ve tvaru salonky. Bonbonky vaříme v osolené vodě 3 až 4 minuty. Pak vyjmeme, necháme okapat na sítku a uchováme teplé.

Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem a citronovou šťávou. Bonbony dáme na talíře, polijeme máslovou směsí a posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme lístky máty. Ihned podáváme.


Na těsto potřebujeme: 400 g hladké mouky, 4 vejce
Na náplň: 300 g ricotty, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 lžíce moučkového cukru, ¼ lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku, ½ vanilkového lusku nebo pár kapek vanilkové esence, hrst nadrobno nasekaných mátových lístků
Na dokončení: 50 g nastrouhaného tvrdého tvarohu, 40 g másla, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, mátové lístky na ozdobení

Recepty