Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Mrkvový dort

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve velké míse smícháme mouku, prášek na pečení, sodu, skořici, muškátový ořech, zázvor a sůl. V jiné míse pomocí metličky prošleháme kokosový olej a vaječné bílky. Vmícháme jogurt a po chvíli i javorový sirup, stévii a mléko. Postupně přimícháváme mouku, lněná semínka a poté i strouhanou mrkev. Připravíme si dvě stejně velké dortové formy, které vymažeme kokosovým olejem. Směs rozdělíme na polovinu a do každé formy ji vlijeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut.

Ingredience na polevu řádně smícháme. Po upečení obou korpusů je necháme vychladnout a poté jeden potřeme polevou a přiklopíme druhým. Polevu pomocí lopatky rozetřeme po stranách.

Ingredience: 270 g špaldové celozrnná mouka, 330 g mrkve nastrouhané najemno, 120 g řeckého bílého jogurtu, 80 ml javorového sirupu, 3 lžičky tekuté stévie, 190 ml obilného nebo mandlového či rýžového mléka, 50 g extra panenského kokosového oleje o pokojové teplotě + na vymazání formy, 30 g lněného semínka, 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů, ¾ lžičky jedlé sody, 2 ½ lžičky mleté skořice, ¾ lžičky mletého zázvoru, ¾ lžičky mletého muškátového oříšku, ½ lžičky soli, 3 bílky

Na krém: 280 g bílého řeckého jogurtu, 280 g žervé, 80 g kokosového oleje o pokojové teplotě, 4 lžičky tekuté stévie, citrónovou šťávu

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.