Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Svíčková na smetaně bez mouky

Maso orestujeme ze všech stran a dáme stranou. Uděláme si zeleninovo-cibulový základ s tymiánem, přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Zalijeme octem, který necháme vyvařit. Přidáme lžíci hořčice, krátce orestujeme, zalijeme vodou, vložíme maso a divoké koření. Pečeme pod poklicí při 100 °C 5 hodin.

Následně maso vyndáme a doděláme omáčku, kterou důkladně propasírujeme. Zelenina nám omáčku zahustí. Smetanu přidáme dle chuti.

Pečivo nakrájíme a opečeme na pánvi s máslem. Přidáme sníh, žloutky, mléko a petrželku. Osolíme a řádně promícháme. Tvarujeme kuličky, vaříme na páře. Okořeněné maso přidáme k zeleninovému základu.

Potřebujeme:

maso očištěné a okořeněné solí a pepřem, kořenovou zeleninu, smetanu 30 – 35%, cibuli, tymián, hořčici, cukr, ocet, citrón, divoké koření, olej

Na bezlepkové knedlíky v páře:

bezlepkové pečivo, máslo, sníh ze 2 bílků, žloutky ze 2 vajec, nasekanou plochou petržel, sůl, mléko

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.