Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Ovocná koruna

Nejdřív si připravíme smetanu na kakaovou šlehačku. Smetanu svaříme s kakaem a cukrem. Po vychladnutí ji uložíme do chladničky a necháme do druhého dne odležet. Těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme na pomoučněném válu na kulatý plát o průměru 26 cm. Pláty těsta položíme na plechy vyložené pečicím papírem. Povrch propícháme vidličkou. Jeden kruh potřeme rozšlehaným vejcem, rádýlkem rozkrájíme na 12 dílků ve tvaru trojúhelníků a posypeme mandlovými lupínky; trojúhelníky těsta kousek od sebe odsuneme. Korpusy pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut a po upečení je necháme vychladnout na mřížce.

Vychlazenou smetanu vyšleháme na pevnou kakaovou šlehačku a rozetřeme do mírného kopečku na kulatý korpus. Okolo dáme jednotlivé dílky korpusu s mandlemi a do středu naaranžujeme očištěné a podle potřeby i nakrájené a vychlazené ovoce. Ovocnou pyramidu můžete ozdobit lístky čerstvé meduňky.

Potřebujeme: 250 g listového těsta, pařížskou šlehačku (400 ml smetany ke šlehání, 30 g kakaa, 40 g krupicového cukru), 300 g směsi čerstvého ovoce (maliny, jahody, ostružiny, borůvky, rybíz, meruňky, višně), hladkou mouku na posypání válu, 1 vejce na potření těsta, 50 g mandlových lupínků na posypání, několik lístků čerstvé meduňky nebo máty

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.