Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Hořčicové nudle s bylinkami a červeným přelivem

Cuketu oloupeme a nastrouháme na nudle. Na omáčku na nudle umixujeme kešu ořechy, vodu a raw hořčici. Rozmixovanou omáčku vlijeme na cuketové nudle a promícháme.

Připravíme si raw hořčici – do mixéru dáme hořčičné semínko, ocet, kurkumu, zázvor, hřebíček, med a sůl. Během mixování postupně přiléváme olej.

Smícháme ingredience na červený přeliv. Na talíř rozetřeme červenou omáčku, naskládáme nudle obalené v omáčce. Vše ozdobíme bylinkami, červenou cibulkou a mangem.

Potřebujeme: 1 větší cuketu,

Raw hořčice: 1 sáček hořčičného semínka, 1 šálek jablečného octa, 1-2 lžičky kurkumy, špalíček zázvoru, 6 ks hřebíčku, 2 lžíce medu, 1 lžičku himalájské soli, cca 2 šálky olivového oleje
Omáčka: 2 šálky kešu (předem namočených ve vodě), 1-2 lžičky raw hořčice, ½ šálku vody

Červený přeliv: 2 lžičky sušené červené řepy v prášku, ½ šálku olivového oleje, špetku soli, 1 lžičku sušeného nebo čerstvého drceného libečku

Na servírování: červená cibule na kolečka, zelené bylinkové výhonky, mango na obdélníčky

Recepty