Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Kuřecí supreme s mangovo-koriandrovou salsou

Připravíme si kuřecí prsíčko s kostí, osolíme ho a opepříme. V pánvi zahřejeme olej a vložíme kuře a opékáme, přidáme tymián a česnek. Poté pánev s masem vložíme do trouby dopéct.

Mezitím si připravíme salsu: Mango a papriku nakrájíme na kostičky, ty poté přendáme do mísy, nakrájíme k tomu jarní cibulku, koriandr a mango. Přidáme nakrájenou chilli papričku a chilli. Vymačkáme šťávu z limety i citronu a přidáme, osolíme a opepříme. Kuře servírujeme se salsou a rýží.

Potřebujeme: 1 menší kukuřičné kuře nebo ½ kuřete s celým křídlem (naporcujeme si supreme), stroužek česneku, olej, sůl, pepř, tymián + na přílohu rýže basmati, voda

Na salsu: 100 g zralého manga (kus odkrojit od pecky) , 20 g červené papriky (rozkrojit a očistit), 20 g jarní cibulky, čerstvou koriandrovou nať, chilli papričku (očištěná nakrájená nadrobno), špetku sušeného chilli, limetovou šťávu, citronovou šťávu, pepř, sůl

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.