Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Placičky s jahodovými ježky

V míse smícháme vločky s prosetou moukou, moučkovým cukrem a semínky. V kastrůlku rozehřejeme máslo s medem, přidáme sodu rozmíchanou ve vodě a teplou směs vlijeme do mouky. Dobře promícháme a lžící tvoříme hromádky na plech vymazaný tukem. Hromádky dáváme dostatečně daleko od sebe, při pečení se mírně roztečou. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut. Po upečení teplé sundáme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce. Po vychladnutí ozdobně přestříkáme rozpuštěnou polevou a na povrch přilepíme jahodového ježka.

Ježky si připravíme takto: Jahody očistíme a odkrájíme stopky. Jahodu uchopíme za špičku a namočíme asi do dvou třetin do rozpuštěné čokolády. Pak obalíme v hoblinkách a položíme na pečící papír. Necháme ztuhnout. Rozpuštěnou bílou čokoládu si naplníme do papírového kornoutku a namalujeme tečky jako oči a čumák. Oči ještě zvýrazníme tečkou z tmavé čokolády a čumák červenou perličkou.

Na těsto potřebujeme: 140 g ovesných vloček, 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 80 g slunečnicových semínek, 150 g másla, 2 lžíce medu, , 2 rovné lžičky jedlé sody, 2 lžíce vody, 100 g čokoládové polevy na dozdobení + 100% tuk na vymazání plechu

Jahodoví ježci: 20 kusů špičatých jahod, 100 g tmavé čokoládové polevy, 100 g čokoládové rýže, 1 lžíci cukrových červených perliček na čumák, 20 g bílé čokoládové polevy

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.