Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Jáhlové rizoto

Tofu nakrájíme na kostky. Veškeré ingredience na marinádu smícháme v misce (listy nebo petrželku nasekáme nadrobno) a vmícháme do ní tofu, které necháme takto uležet alespoň 30 minut. Mezitím si dáme vařit spařené jáhly a pokrájíme zeleninu. Jáhly důkladně propereme v teplé vodě a vaříme ve vodě v poměru 1:2 asi 20 minut. Šalotku nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na růžičky a pokrájíme na menší kousky, řapíkatý celer nakrájíme na půlkolečka. Šalotku necháme zesklovatět na oleji, přidáme celer, brokolici a krátce vše orestujeme, nakonec přidáme hrášek a marinované tofu bez marinády. Jakmile je tofu zlatavé, vlijeme do pánve i zbylou marinádu. Vařené jáhly smícháme s obsahem pánve a ochutíme solí a citronovou šťávou.

Potřebujeme: 200 g jáhel (za syrova spařených; po uvaření 900 g), 180 g neochuceného bílého tofu, 193 g brokolice, 85 g řapíkatého celeru, 40 g nadrobno nakrájené šalotky, 160 g cukrového hrášku, 18 g citronové šťávy, 25 g olivového oleje

Marináda na tofu: 25 g medu, 25 g olivového oleje, 10 g nasekaných listů z řapíkatého celeru nebo plocholistou petrželku, 20 g citronové šťávy, sůl

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.