Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Liškový krém s tymiánovými krutony

Do hrnce dáme část másla, šalotku, česnek a osmahneme. Mezitím překrájíme lišky a otrháme lístky z tymiánu. Oboje přidáme do hrnce a orestujeme. Obsah hrnce zalijeme vínem a zredukujeme. Přidáme vývar a zredukujeme. Zalijeme smetanou a vaříme doměkka. Pak rozmixujeme a vmícháme máslo. Malé lišky orestujeme zvlášť na másle na pánvi a přidáme do rozmixovaného krému. Na krutony opečeme briošku nakrájenou na kostičky na másle, spolu s tymiánem. Servírujeme s polévkou, ozdobenou hustou zakysanou smetanou a pažitkou.

Potřebujeme:

300 ml zeleninového vývaru, 250 g čerstvých lišek, 100 ml bílého vína, 200 ml smetany, 100 g másla, 2 stroužky česneku, 2 šalotky najemno nasekané, snítka tymiánu, kapka citronové šťávy

Na krutony: 150g briošek nakrájené na kostičky, 80g másla, tymián, sůl, pepř

Na dokončení: 4 lžíce crème fraiche 35%, sekaná pažitka, sůl, pepř (vše smíchat)

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.