Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Vegetariánské bezlepkové tacos

Nastrouhanou cuketu dáme do síta vyloženého textilním čtvercem a vymačkáme z ní vodu. Vymačkanou cuketu dáme do mísy. Přidáme vejce, čočkovou mouku, škrob, sůl, pepř, mletou uzenou papriku a promícháme. Z těsta vytvoříme na plech vyložený pečícím papírem 2 placky. Pečeme je při 200 °C 15 minut.

V pánvi s olejem orestujeme cibuli a cuketu. Umixujeme avokádo, česnek, koriandr, sůl, pepř, šťávu z limetky a chilli papričku na dip. Do pánve s opečenou cibulí s cuketou přidáme kukuřici, fazole, sůl, pepř a uzenou papriku a promícháme. Na grilovací pánvi upečeme sýr haloumi. Upečené placky potřeme avokádovým dipem, naplníme směsí s fazolemi, pak rajčaty a ledovým salátem a opečeným sýrem a přehneme.

Na placky potřebujeme: 1 menší cuketu nastrouhanou (o váze asi 250 g), 2 vejce, 80 g čočkové mouky, 10 g bramborového škrobu, mletá uzená paprika, olej, sůl, pepř

Avokádový dip: 1 zralé avokádo, stroužek česneku, hrst koriandru, šťáva z limetky, kousek chilli papričky, sůl, pepř

Na náplň: ¼ cukety nakrájené na kolečka, ½ hrnku mražené kukuřice, ½ hrnku propláchnutých a scezených červených fazolí, menší cibule na kolečka, špetka mleté uzené papriky, 2 rajčata pokrájená na kostky, ¼ ledového salátu nakrájeného na proužky, sůl, pepř, olej, haloumi

 

Recepty