Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Merlík s grilovanou zeleninou

Šalotku orestujeme na oleji. Zalijeme vínem a vyvaříme. Merlík zalijeme vývarem a necháme vařit. Na pánev rozložíme česnek, tymián a překrojenou baby zeleninu a vše opečeme.

Na rajčatovou salsu smícháme nakrájená rajčata, červenou cibuli a chilli papričku. Ochutíme rajčatovým džusem a rajčatovým octem. Nasekáme jarní cibulku a koriandr a přidáme do salsy. Uvařený merlík dochutíme olejem, citronovou šťávou a solí. Přidáme grilovanou zeleninu a listy špenátu potřené olivovým olejem a osolené. Servírujeme s rajčatovou salsou.

Potřebujeme: 100 g dvoubarevného merlíku,  100 ml bílého vína, 150 ml zeleninového vývaru , 2 šalotky nakrájené najemno, 50 ml olivového oleje, sůl, pepř, citronová šťáva

Zelenina: baby zelenina ( cuketka, patizon, lilek), 50 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, tymián,

Salsa: 100 g cherry rajčat, 50 ml rajčatového džusu, 20 ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového octa, 1 lžíce čerstvého sekaného koriandru, 2 jarní cibulky, ½ nakrájené červené cibule, ½ nasekané chilli papričky, na dokončení: mladý špenát, olivový olej a mořská sůl

Recepty