Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Raw sendvič – zeleninové placičky

Lněné semínko dáme do mixéru a rozdrtíme. Pak přidáme žlutou papriku, červenou cibuli, olej a koření a rozmixujeme. Rozmixovanou směs rozlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby a sušíme při teplotě do 50 °C asi 5 h, pak otočíme a dosušíme 2 hodiny. Připravíme náplň – do mixéru dáme cherry rajčata, avokádo, česnek, citronovou šťávu, sůl a rozmixujeme.

Rozmixovanou směs dáme do mísy, přidáme rukolu a promícháme. Usušené placky nakrájíme na čtverce obložíme směsí s rukolou, posypeme jarní cibulkou a ozdobíme jedlými květy.

Na placky:  1 hrnek zlatého lněného semínka, 1 a 1/2 žluté papriky, ¼ červené cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce italského koření (směs koření) nebo 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžička soli

Na náplň: 10 cherry rajčátek, 2 avokáda, 1 stroužek česneku, šťáva z ½ citrónu, špetka soli, hrst rukoly

Na dokončení: nasekaná jarní cibulka a jedlé květy

Recepty