Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Šafránové rizoto s krevetami

Vývar přivedeme k varu. Menším množstvím vývaru zalijeme šafrán a necháme odstát. Najemno nakrájené šalotky orestujeme na oleji. Vsypeme rýži a orestujeme. Zalijeme vínem a necháme vyredukovat. Přilijeme část vývaru se šafránem a za stálého míchání vaříme. Postupně přiléváme zbylý vývar.

V pánvi zahřejeme olej s máslem. Přidáme krevety a tymián, osolíme, opepříme a krátce opečeme.

Do uvařeného rizota vmícháme nastrouhaný parmazán. Vypneme oheň a vmícháme máslo. Do talíře servírujeme rizoto, přidáme krevety, ozdobíme rukolou a hoblinkami parmazánu.


Potřebujeme: 250 g rýže Vialone nano, 150 ml zeleninového vývaru, 80g strouhaného parmazánu, 150 ml bílého vína, 0,5 g šafránu, 120 ml olivového oleje, 2 šalotky nakrájené najemno, 100 g másla

Na krevety: 4 větší krevety 6/8, olivový olej na opečení, 1 lžíci másla, tymián, sůl, pepř

Na servírování: 40 g parmazánu v kuse na hoblinky, hrst rukoly

Recepty