Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Segedínský guláš s tempehem

Cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Pak ji posypeme mletou paprikou a přidáme kostky tempehu. Krátce orestujeme. Podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, nové koření, jalovec sójovou omáčku. Pak vložíme kysané zelí a dusíme do změknutí.

Mezitím připravíme jáhlové knedlíky. Do uvařených jáhel vmícháme mouku. Z těsta tvarujeme knedlíky a vkládáme je do vroucí vody, vaříme do té doby, až vyplavou. Guláš zjemníme smetanou a servírujeme s knedlíky.

Potřebujeme: balení uzeného tempehu, balíček kysaného zelí, zeleninový vývar, umeocet nebo vinný ocet, ovesná smetana, 1 velká cibule nakrájená najemno, řepkový olej, 2 lžičky sladké papriky, ¼ lžičky pálivé papriky, bobkový list, nové koření, jalovec, sójová omáčka

Na knedlíky: 1 hrnek uvařených  jáhel (propereme, zalijeme vodou 2,5 hrnku, trochu osolíme a vaříme na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Jáhly necháme vychladnout, občas promícháme, aby rychleji vychladly a na povrchu neoschly a neztvrdly), cca 100 g špaldové celozrnné mouky

Recepty