Tescoma s chutí

Tescoma s chutí: Salát z červené řepy s kozím sýrem

Řepu pomazanou olejem pečeme v troubě zhruba 1 hodinu při 160 °C. Poté ji oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na dresink svaříme šťávu z řepy, s badyánem a kardamomem. Pak necháme vychladnout. Do svařené vychladlé šťávy zašleháme ocet a med, osolíme a opepříme. Pak zašleháme olej. Semínka dýně orestujeme nasucho.

Při servírování salátové listy namočíme v dresinku a skládáme je na talíř, měsíčky pečené řepy namočíme do dresinku a přidáme k listům salátu. Přidáme kousky sýra, posypeme opraženým dýňovými semínky a pokapeme zbylým dresinkem.

Potřebujeme: 4 menší červené řepy, 200 g listů salátu red chardu, 200 g kozího sýru rolka (měkký tvarohový sýr), 1 vanička řeřichy zahradní, hrst dýňových semínek, 20 ml olivového oleje

Na dresink: 100 ml čerstvě vymačkané šťávy z řepy, 40 ml malinového octa, 1ks badyánu, 2 tobolky kardamomu, 40 ml dýňového oleje, 1-2 lžíce medu, 50 ml olivového oleje, sůl, pepř

Recepty