Tescoma s chutí

Bramborové suflé

Na plech nasypeme vrstvu soli a rozložíme na ni brambory. Vložíme do trouby a pečeme doměkka. Upečené brambory za tepla oloupeme a propasírujeme do mísy na kaši. Pak přidáme žloutek, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a promícháme. Bílek vyšleháme na sníh a opatrně ho zapracujeme do bramborové hmoty. Pak hmotu rozdělíme do připravených formiček, vložíme do pekáče, vlijeme vodu a pečeme při 170 °C asi 17 minut.

Potřebujeme: 150 g brambor varného typu C, 25 g mléka, 20 g strouhaného parmazánu, 40 g strouhaného sýra čedar, 15 g přepuštěného másla, 1 žloutek + 1 bílek na sníh, muškátový oříšek, nasekaná pažitka, hrubá sůl, pepř, strouhanka na vysypání formiček

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.