Tescoma s chutí

Pečená kachna nadívaná jablky se zelím a jemné žemlové knedlíky

Kachnu pořádně osolíme a naplníme nakrájenými jablky, cibulí a tymiánem. Dáme do nádoby a bez přikrytí pečeme 30 min hrudím dolu při 180 °C. Pak kachnu zalijeme a pečeme pod poklicí 1 hodinu už při 140 °C. Poté kachnu otočíme a pečeme bez poklice dalších cca 30 min. Tuk z kachny přidáme do zelí a ze šťávy uděláme světle hnědou omáčku.

Postup zelí
Nakrájené červené zelí dusíme v jablečném džusu s vinným octem, svarem z divokého koření, se solí a cukrem. Měkké zelí zahustíme máslovou jíškou a přidáme tuk z kachny. Zelí se bude lesknout.

Postup na knedlíky
K vece přidáme žloutky, mléko, sůl, muškátový oříšek, máslo, petržel a sníh z bílků. Vše smícháme tak, aby pečivo bylo vlhké. Následně tvarujeme knedlíčky, které vaříme v páře. Před podáváním můžeme orestovat na sádle.

Potřebujeme:
Kachna, jablko, cibule, tymián, sůl

Červené zelí, jablečný džus, vinný ocet červený, cukr, sůl, svar z divokého koření, máslová jíška, tuk z kachny

Nakrájená veka na kostky a opečená, sníh z bílků, žloutky, muškátový oříšek, sůl, máslo, mléko, nasekaná petržel

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.