Tescoma s chutí

Dýňovo-kroupové rizoto

Kroupy uvaříme doměkka. Dýni dáme do zapékací mísy a potřeme ji olejem smíchaným s česnekem, pečeme při 160 °C také doměkka. Upečenou dýni poté dáme do vysoké nádoby, přilijeme smetanu a rozmixujeme na pyré. Šalotku orestujeme na másle, zalijeme vývarem, vínem a vyvaříme. Pak přidáme uvařené kroupy, dýňové pyré a šalvěj nakrájenou na proužky.  Vmícháme nastrouhaný parmazán a máslo. Při servírování doplníme plísňovým sýrem.

Ingredience: 200 g krup, ¼ male dýně Hokaido , 100 ml zeleninového vývaru, 50 g parmazánu, 100 ml smetany, 50 ml bílého vína, 2 stroužky česneku, 1 šalotku, 2 lžíce másla, 4 lístky šalvěje, kus Roquefortu na servírování, olivový olej

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.