Tescoma s chutí

Domácí dušená krůtí šunka s mangovým čatní

Domácí dušená krůtí šunka s mangovým čatní
2/3 masa nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Ostatní maso pomeleme. Z vody, solí a cukru uděláme roztok. Ten důkladně vmasírujeme do krájeného masa (ideálně v robotu cca 10 min). Takto namasírovanou směs plníme do šunkovaru 1 cm pod okraj. Vše uzavřeme a dáme na 48 hodin do lednice. Šunku poté vaříme 2 hodin při 75 – 85 °C. Po uvaření šunku důkladně vychladíme. Ideálně podáváme s mangovým čatní a listovým salátem.

Ingredience: 1 kg krůtích prsou, 18 g kuchyňské soli, 4 g řeznické nakládací solící směsi, 1 dl vody, 4 g cukru moučka (1 kávová lžička)