Tescoma s chutí

Pražma v páře se zázvorem a jarní cibulkou

Ryby očistěte, osolte, opepřete a potřete olejem z obou stran. Do woku dejte potřebné množství vody, přidejte nakrájenou mrkev, česnek, zázvor, citrónovou šťávu a povařte. Vložte napařovací mřížku, na kterou položíte ryby. Duste pod pokličkou cca 10 – 15 min. Poté ryby vyndejte, zeleninu s vývarem dejte stranou a pánev pořádně rozehřejte. Na oleji orestujte česnek, zázvor, mrkev a řepíkatý celer a jarní cibulku. Přidejte sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku. Vše zakápněte citrónovou šťávou a dokořeňte.

Potřebujeme: 2 pražmy (případně mořský vlk či pstruh), 100 g mrkve nakrájené na nudličky, 100 g řepíkatého celeru nakrájeného na kostky, 2 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1 citrón, kousek čerstvého zázvoru nakrájený na nudličky, pažitku, sůl