Tescoma s chutí

Cuketové kuličky s rajčatovou omáčkou

Uvařenou cizrnu dáme do mixéru, přidáme vodu, česnek, ovesné vločky a rozmixujeme. Cuketu nastrouháme najemno, přidáme k ní 80 g ovesných vloček, rozmixovanou cizrnovou směs, bazalku, oregano, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, sůl a promícháme. Ze směsi tvoříme kuličky a skládáme je na plech, pokapeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20-30 minut.
Mezitím připravíme omáčku: Cibuli orestujeme na oleji, pak přidáme plátky česneku a společně krátce orestujeme. Přidáme bylinky, konzervovaná rajčata, med, sůl a provaříme. Na talíř servírujeme těstoviny, upečené kuličky a rajčatovou omáčku.

Potřebujeme: 240 g vařené (konzervované) cizrny, 280 g mletých ovesných vloček + 80 g na zahuštění, 240 g cukety, 2 stroužky česneku, 11 g sušeného lahůdkového droždí, 100 ml vody, 1 g sušené bazalky, 1 g sušeného oregana, 8 g citronové šťávy, 30 g oleje na pečení, sůl, celozrnné penne jako přílohu

Na omáčku: 240 g sekaných rajčat z konzervy, 12 g medu, 40 g olivového oleje, 1 g sušené bazalky, 80 g cibule nakrájené najemno, 1 stroužek česneku, sůl

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.