Tescoma s chutí

Kokosový dortík s krémem NUTELLA

Upečený dortový korpus prokrojíme. Dolní díl vložíme do formy vysypané cukrem a pomažeme ho nutellou. Připravíme kokosovou náplň: želatinu dáme do kastrůlku a zalijeme smetanou, necháme ji bobtnat. Mezitím zbylou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou smícháme se sýrem, cukrem a kokosovým mlékem. Nabobtnalou želatinu ve smetaně rozehřejeme a vlijeme do šlehačkovo-kokosové náplně. Polovinu kokosové náplně vlijeme do formy na korpus potřený nutellou. Vložíme druhý korpus a natřeme na něj zbylou kokosovou náplň. Nutellu rozehřejeme, vlijeme na povrch a uděláme vidličkou mramorování. Strany dortu obalíme v lupínkách kokosu a necháme zatuhnout v lednici.

Na korpus: 100 g hladké mouky, 50 g kokosu, 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 3 vejce, polovina balíčku kypřicího prášku do pečiva

Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 plechovka kokosového mléka, 100 g moučkového cukru, 8 plátků želatiny, 250 g čerstvého smetanového sýra (mascarpone, lučina, žervé), 100 g krému nutella

Dohotovení: 100 g kokosových lupínků

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.