Tescoma s chutí

Těstoviny s dýňovou omáčkou a tempehem

Dýni překrájíme na kusy, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Nakrájenou šalotku, česnek a chilli papričku orestujeme na pánvi na oleji. Část nakrájené petržele přidáme do pánve, část necháme stranou. Uvařenou dýni slijeme, do hrnce k dýni přilijeme vývar, smetanu a přidáme obsah pánve. Vše rozmixujeme na omáčku. Tempeh nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme olej a tempeh na něm opečeme. Do dýňové omáčky vmícháme uvařené těstoviny. Servírujeme je s opečeným tempehem a posypeme petrželkou.


Potřebujeme: 450 g dýně hokaido (vydlabaná, neloupaná, nakrájený na kusy), 250 ml zeleninového vývaru, 1 balení uzeného tempehu, 250 ml ovesné nebo mandlové smetany,1 ks šalotka nakrájená najemno, 2-3 stroužky česneku na plátky, chilli paprička, hladkolistá petrželka, špetka muškátového oříšku, olivový olej, sůl, pepř, celozrnné těstoviny uvařené doměkka