Tescoma s chutí

Lívance s povidly a mákem

Do teplého mléka dáme cukr a droždí, řádně rozmícháme, přidáme mouku a uděláme hladké husté těsto. Přidáme vejce, sůl a rozmícháme, pak necháme alespoň 30 min kynout. Vykynuté těsto poté klademe na rozpálený lívanečník a smažíme z obou stran. Nameleme mák, který smícháme s povidly. Takto nachystaná povidla dáváme na lívanece a dozdobíme šlehačkou nebo tvarohem s mátou.

Potřebujeme: 0,5 l teplého mléka, 200 g hladké mouky, 2 ks vejce, švestková povidla, namletý mák, 2 PL cukru písek, ½ kostky droždí, špetka soli, olej na smažení, šlehačku a pár listů máty

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.