Tescoma s chutí

Kari špíz z tofu a květáku s mandlovou rýží

Tofu nakrájíme na kostky, připravíme si růžičky květáku. V misce smícháme kokosové mléko, citrónovou šťávu, nastrouhaný zázvor, kari, římský kmín, sůl a pepř. Do této připravené marinády naložíme kostky tofu i růžičky květáku a necháme jednu hodinu marinovat.

Namarinované tofu a květák napichujeme na špíz a ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Mezitím připravíme rýži: Na oheň dáme kastrol s kokosovým mlékem, vložíme chilli papričku, kurkumu, rýži a orestujeme. Pak přidáme vodu, mandlen rozinky a vaříme 10 minut, až bude rýže měkká. Kokos a sezam orestujeme nasucho na pánvi. Na talíř servírujeme špíz a rýži, posypeme restovaným kokosem se sezamem a nasekaným koriandrem.

Potřebujeme: 300 g tofu,  440 g květáku (rozebraný na růžičky),  400 ml kokosového mléka, nastrouhaný zázvor, kari koření, mletý římský kmín, kurkuma, citrónová šťáva, sůl, pepř

Rýže: 240 g rýže basmati, 80 g rozinky, 55 g loupané mandle, 1 g kurkuma, 2 g chilli paprička, kokosový olej + strouhaný kokos, sůl, sezam a čerstvý koriandr na servírování

Recepty