Tescoma s chutí

Vegetariánské taštičky se salátem s chilli

Taštičky

Z mouky a vody uděláme těsto, které důkladně promícháme. Necháme asi 15 min pod vlhkou utěrkou odpočinout. Ze všech přísad smícháme náplň, kterou dáme do středu vyváleného těsta. Zabalíme a vaříme v páře cca 6 – 8 minut.

Na těsto potřebujeme: 250 g hladké mouky, 150 ml studené vody, sůl a mouka na posypání
Na náplň: 1 hrnek vařené quinoa, hrnek povařeného zelí nakrájeného najemno a vymačkaného, 2 houby šitake, 1 PL strouhaného zázvoru, 2 drcené stroužky česneku, 2 jarní cibulky nakrájené najemno, 2 lžičky sezamového oleje, 2 lžičky vína mirin a sůl

Salát
Potřebujeme: Ledový salát cca 1 ks, 1 PL slunečnicového oleje, sůl

Do vroucí vody přidáme sůl a lžíci oleje. Salát velmi krátce zapaříme ve vodě a ihned zachladíme. Salát mírně zvadne, ale bude stále svěží.


Zálivka
Potřebujeme: 125 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce ústřicové omáčky, 4 lžíce rýžového vína šao-sing, 3 PL oleje slunečnicového, 1 PL sezamového, 2 lžičky sojové omáčky, 1 KL nakrájeného česneku, 2 lžičky cukru krupice, 2 lžičky škrobu smíchaného se studenou vodou, chilli papričky nakrájené nadrobno a quinoa, sůl a pepř

Zahřejeme olej, přidáme česnek a ostatní suroviny. Přivedeme k varu a zahustíme škrobem. Salát pokapeme sezamovým olejem a zalijeme studenou zálivkou. Přidáme chilli papričky.