Tescoma s chutí

Dušené přírodní vepřové plátky s máslovou zeleninou


Na oleji orestujeme maso, které je lehce okořeněné a potřené hořčicí. Dáme stranou a přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Na cibuli vrátíme maso a dusíme pozvolna ve vlastní šťávě. Přidáme mouku, kterou krátce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem). Řádně rozmícháme a dál dusíme cca 20 min. Poté dáme měkké maso stranou a omáčku přecedíme.


Potřebujeme:
800 g vepřových plátků, 2 ks nakrájené cibule, 1 PL hladké mouky, 0,1 l oleje, hořčice, sůl a pepř


Na přílohu potřebujeme:
Nakrájená zelenina (brambory, mrkev a řepíkatý celer), máslo, sůl a pepř, pažitka

Zeleninu dusíme na másle s trochou vody doměkka. Ochutíme solí a pepřem, přidáme pažitku.