Tescoma s chutí

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Zprvu si připravíme nádivku: Z vajec uděláme sníh, který smícháme s toustovým chlebem, zalijeme mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek a nasekanou plochou petržel. Šalotku orestujeme na másle, přidáme kaštany a přidáme k toustovému chlebu. Smícháme vláčnou hmotu, kterou plníme krůtu. Ze zbylé směsi vytvarujeme knedlík, který uvaříme ve vodě nebo na páře. Nádivku také můžeme orestovat na másle jako přílohu.

Krůtu důkladně nasolíme a naplníme nádivkou. Dáme prsy dolu a pečeme v pekáči při 150 °C cca 1 hodinu. Pak krůtu otočíme a pečme dalších 30 min prsy nahoru při zvýšené teplotě 170 °C. Upečenou krůtu dáme stranou a šťávu necháme svařit a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem a uděláme světle hnědou šťávu.

Potřebujeme: očištěnou krůtu, 1 PL hladké mouky, máslo, sůl

Na nádivku: nasekané kaštany, 1 ks bílého toustový chleba nakrájeného na kostky a dozlatova opečeného, 2 ks nasekané šalotky, 2 ks vejce, mletý muškátový oříšek, spousta nasekané ploché petrželky, mléku