Tescoma s chutí

Kokosovo-ořechové bezlepkové koláčky

Do mísy dáme kokosovou mouku, kokosový cukr, tuk, bílek a zpracujeme těsto. Následně připravené kokosové těsto rozdělíme a umačkáme ve formičkách na muffiny (košíčky), vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 minut.

Mezitím připravíme směs na vrchní část koláčků: Ořechy nasucho orestujeme. Do kastrolu dáme cukr, kokosové mléko, olej, sůl a svaříme, aby se cukr rozpustil. Pak do směsi vmícháme ořechy. Poté směs rozdělíme na předpečené koláčky. A po naplnění dáme koláčky do lednice zatuhnout, asi na 4 hodiny.

Na korpus potřebujeme: 1 hrnek (125 g) kokosové mouky, 1/3 hrnku (70 g) kokosového cukru, ½ hrnku (80 g) kokosového oleje, 1 bílek

Na vrchní část: 150 g vlašských ořechů nasekaných nahrubo, 140 g kokosového mléka, 70 g kokosového oleje, 75 g třtinového cukru, špetka soli

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.