Tescoma s chutí

Fenyklový salát s pomerančem a granátovým jablkem

Fenykl krájíme na jemné plátky a vložíme je do vody s ledem. Z pomeranče okrájíme slupku a vykrájíme segmenty. Vymačkaný pomerančová džus vlijeme do kastrůlku, dáme na oheň a vaříme, až zredukuje. Pak ho necháme vychladnout. Po vychladnutí do něj přidáme šťávu z jednoho citronu, med, sůl, pepř a olivový olej.

Na talíř servírujeme rukolu. Plátky fenyklu smícháme s připraveným pomerančovým dresinkem a dáme na talíř. Pomerančové segmenty obalím v dresinku a přidám k salátu. Nakonec vše posypeme granátovým jablkem a mořskou solí.

Potřebujeme: 2 až 3 bulvy čerstvého fenyklu, 2 pomeranče, 1 granátové jablko, hrst čerstvé rukoly,1 citron, lžíci medu

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.