Tescoma s chutí

Sendvič s kuřecí domácí šunkou

2/3 masa nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Ostatní maso pomeleme. Z vody, soli a cukru uděláme roztok. Ten důkladně vmasírujeme do krájeného masa (ideálně v robotu cca 10 min). Takto namasírovanou směs plníme do šunkovaru 1 cm pod okraj. Vše uzavřeme a dáme na 48 hodin do lednice. Šunku vaříme 2 hodiny při 75 – 85 °C v troubě. Po uvaření šunku důkladně vychladíme.

Bagetu rozřízneme a namažeme máslem, přidáme listy salátu, okurky, rajčata a nakonec domácí šunku.

Na domácí šunku potřebujeme: 1 kg kuřecích prsou, 18 g kuchyňské soli, 4 g řeznické nakládací solící směsi, 1 dl vody, 4 g cukru moučka (1 KL - kávová lžička)

Na sendvič dále potřebujeme: ledový salát, vyšlehané máslo, plátky okurek, rajčata

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.