Tescoma s chutí

Zázvorové sušenky a jablečné hromádky

Na zázvorové sušenky smícháme mouku, pečící prášek, sodu, sůl a koření (zázvor, kurkuma, skořice, muškát). V jiné míse rozmícháme cukr, olej a mléko. Do tekuté směsi vsypeme sypkou směs s pečícím práškem a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme kuličky, klademe je na plech a zploštíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 8 minut.

Na jablečné hromádky smícháme vločky, mouku, kypřící prášek, sůl, skořici. V jiné nádobě rozmícháme olej, vejce a sirup. Do tekuté směsi postupně vmícháme směs mouky a nastrouhaná jablka. Z těsta lžící tvoříme hromádky na plech a pečeme je při 180 °C 15 minut.

Na zázvorové sušenky potřebujeme: 300 g špaldové celozrnné mouky, 50 g obilného či jiného alternativního mléka (rýžové / mandlové….), 120 g třtinového nerafinovaného cukru, 140 g řepkového oleje, 2 lžičky mletého zázvoru, lžičku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, lžičku jedlé sody, lžička mleté kurkumy, špetku mleté skořice, špetku mletého muškátového oříšku, špetku soli

Na jablečné hromádky potřebujeme: 125 g jablek na kostičky, 90 g špaldové celozrnné mouky, 100 g jemně mletých ovesných vloček, 100 g javorového sirupu, 1 a půl lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 1 vejce, ,2 lžíce kokosového oleje, špetku mleté skořice, špetku soli