Tescoma s chutí

Tiramisu

Na piškot:
9 bílky a 9 žloutky, 300 g cukr písek, 300 g mouka hladká, 2 KL škrobu

Bílky šleháme s cukrem do tuhého sněhu, pak vmícháme žloutky a prosetou mouku se škrobem. Pečeme při 180°C cca 20 min.

Pasterizovaný vaječný sníh:
2 ks bílků, cukr 50 g, cukr rozvar z 50 g cukru

Bílky šleháme s cukrem do tuhého sněhu, do kterého přidáme cukerný svar za tepla. Mícháme do vychladnutí.

Žloutky:
Žloutky 2 ks, káva 0,1 litr, 1 PL cukru

Kávu zavaříme a ½ smícháme se žloutky. Přidáme cukr a druhou polovinu kávy. Vše zahřejeme na 80 °C, až směs lehce zhoustne. Necháme vychladit.

Mascarpone a suroviny:
0,5 kg mascarpone, 2 PL cukr moučka, amareto 0,05 l, šlehačka 0,5 litr, cukr moučka 1 PL

Šlehačku vyšleháme s cukrem. Mascarpone smícháme s cukrem a amaretem a krátce vyšleháme. Pozor nesrazíme. Následně přidáme sníh a studenou kávu zahuštěnou žloutky.

Finální postup
Piškoty postupně proléváme kávou tak, aby byly dokonale namočené, pak dáme vrstvu mascarpone a zase piškot, které dokonale polejeme kávou a zase mascarpone a piškot. Celá akce končí vrstvou mascarpone. Takto připravený dort dáme do lednice zatuhnout ideálně do druhého dne. Na tiramisu můžete dát kakao tak, jak je to normální, ale také se dá využít jahod.