Tescoma s chutí

Čokoládové bezlepkové brownies

Datle zalijeme horkou vodou, necháme chvilku změknout a rozmixujeme, dáme do mísy, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rýžové mléko, olej a med. Do druhé mísy dáme pohankovou mouku, prášek do pečiva, kakao, nasekané ořechy a promícháme. Do mísy s moučnou směsí postupně vmícháme tekutou směs. Těsto vlijeme do pekáčku a dáme péct. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Pak necháme vychladnout. Povrch následně polijeme polevou a posypeme nasekanými ořechy.

Suroviny:
125 ml horké vody (na zalití datlí), 170 g datlí bez pecek, 300 g červené řepy (nastrouhat), 200 ml rýžového mléka, 60 g řepkového oleje, 170 g pohankové mouky, ½ balení kypřícího prášku (bez fosfátů), 15 g holandského kakaa, 90 g medu, 80 g lískových ořechů, olej na vymazání formy

+ na polevu: 100 g hořká čokoláda, kousek pomerančové kůry, 120 ml kokosové mléko, 100 g lískové ořechy