Tescoma s chutí

Slepičí vývar se zeleninou a játrovou rýží

PŘÍPRAVA SLEPICE:
Suroviny: slepice 1 ks, kořenová zelenina 300 g, cibule 1 ks, celý pepř, pažitka

Do rozpálené trouby dáme opéct rozčtvrcenou slepici. V papiňáku orestujeme zeleninou s cibulí a zalijeme studenou vodou. Přidáme opečenou slepici a necháme zavařit. Stahujeme pěnu, cca po 30 min přidáme koření a papiňák uzavřeme. Vývar vaříme další hodinu.

JÁTROVÁ RÝŽE:
játra 200 g, 1 vejce, 3 PL strouhanky, majoránka dle chuti, stroužek česneku, sůl a pepř

Játra nameleme a přidáme ostatní suroviny. Ideálně necháme stát cca 15 min. Okořeníme dle chuti a vzniklou kašovinu protlačíme přes hrubé síto do vroucí vody. Krátce převaříme cca 2 – 3 min.

VÝVAR:
Kořenová zelenina 100 g, řepíkatý celer nakrájený 2 PL, máslo 2 PL, obrané maso ze slepice nakrájené najemno 8 PL, játrová rýže, pažitka

Na másle orestujeme zeleninu, přidáme maso a játrovou rýži. Takto nachystanou vložku dáme do talířů a přidáme pažitku a zalijeme vývarem.

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.