Tescoma s chutí

Bramborové gnocchi s listovým špenátem, rajčaty a bažantím prsem

Gnocchi
Mouka polohrubá 90 g, 2 vejce, špetka soli
(Na bramborové gnocchi: 500 g brambor typ C, 150 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli)

Z mouky a vajec uděláme těsto, které protlačíme přes síto s velkými otvory do vroucí vody. Po uvaření noky propláchneme studenou vodou.

(Bramborové: Brambory uvařte ve slupce, ne úplně doměkka, horké oloupejte, prolisujte úplně najemno bez hrudek, poté přidejte mouku, vejce, sůl a propíchejte, následně prohněte rukou).

Bažant
Bažantí prso 600 g, tymián snítka, stroužek česneku, máslo 2 PL, silný vývar z bažantích kostí 0,2 l, sůl a pepř

Bažantí prso orestujeme na másle s tymiánem, česnekem solí a pepřem. Poté dáme maso stranou a přidáme 2 – 3 lžíce vývaru a prso vložíme zpět do pánve. Necháme krátce převařit tak, aby se prso středně propeklo.

Příloha
Máslo 2 PL, šalotka 1 ks, sušená rajčata 1 PL, šery rajče 8 ks, 1 stroužek česneku, tymián snítka, listy špenátu 200 g, lžíce nakrájené panchety, domácí gnocchi 

Na oleji ze sušených rajčat orestujeme šalotku, přidáme gnocchi a vše krátce orestujeme. Přidáme panchetu, sušená rajčata a česnek, sůl dle chuti, tymián a špenát. Krátce orestujeme, přidáme máslo, bažanta a ihned servírujeme.