Tescoma s chutí

Jogurtový koláč s kompotovanými broskvemi

Jogurt smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. Pak přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem a hotové těsto naplníme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme na těsto a posypeme drobenkou. Tu připravíme smícháním cukru s moukou a máslem. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě, pak ho opatrně vyndáme. Ke koláči servírujeme vyšlehanou šlehačku smíchanou s bílým jogurtem.

Těsto: 200 g bílého jogurtu, 100 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 400 g broskví kompot bez nálevu

Drobenka: 60 g másla, 60 g krupicového cukru, 80 g hrubé mouky

Na dokončení: smetana na šlehání, bílý jogurt

 

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.