Tescoma s chutí

Pošírované vejce s lanýžovou pěnou

Na lanýžovou pěnu svaříme šalotku, víno a ocet. Přidáme žloutky a postupně vmícháme přepuštěné máslo. Nakonec přimícháme lanýžový olej. Přelijeme do šlehačkové lahve. Lahev uzavřeme a dáme do ní 2 bombičky. Zelený chřest uvaříme v osolené vodě. Vejce vaříme vyklepnutá ve vroucí vodě s octem.

Na talíř servírujeme uvařený zelený chřest, prosciutto a pošírované vejce. Nastříkáme lanýžovou pěnu a přidáme plátky lanýže.

Suroviny: 4 vejce, 4 žloutky, 1 šalotka najemno nasekaná, 100 ml bílého vína, 40 ml estragonového octa, 250 g přepuštěného másla (rozpuštěného), 30 ml lanýžového oleje, 1 lanýž (pokud bude možné sehnat), 2 svazky zeleného chřestu (na koci oloupat), 150 g parmské šunky (nebo jiné sušené šunky)

 

Recepty