Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Quinoový salát s grilovaným lilkem - 22. 06. 2020

Potraviny: 1 hrnek quinoi, 1 a půl hrnku vody, 1 lilek nakrájený na plátky, 90 g tahini pasty, 100 ml vody, citronová šťáva (citron), 1 stroužek česneku, 1 šalotka na plátky, hrst hladkolisté

Potraviny: 1 hrnek quinoi, 1 a půl hrnku vody, 1 lilek nakrájený na plátky, 90 g tahini pasty, 100 ml vody, citronová šťáva (citron), 1 stroužek česneku, 1 šalotka na plátky, hrst hladkolisté petrželky, trochu čerstvé máty, 80 g sušených rajčat v oleji, 60 g baby špenátu, granátové jablko (vyloupat semínka), olivový olej, sůl, pepř.

Postup: Quinou zalijeme v rendlíku vodou, osolíme a pod pokličkou za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Lilek nakrájíme na tenčí plátky, které osolíme a necháme chvíli vypotit. Lilek otřeme kuchyňskou papírovou utěrkou a z obou stran opečeme na olivovém oleji na grilovací pánvi. Tahini v misce smícháme s citronovou šťávou, vodou, nadrobno nasekaným česnekem, solí a pepřem. Pomocí metličky tahinu vyšleháme do hladké jemné konzistence. Šalotku nakrájíme na plátky, rajčata pokrájíme na menší kousky. Granátové jablko rozpůlíme a vložíme do misky se studenou vodou, do které zachytíme granátová semínka. Vychladlou uvařenou quinou smícháme s nakrájenými rajčaty, nasekanou šalotkou a bylinkami i pokrájeným špenátem. Grilovaný lilek ještě pokrájíme na menší kousky a vmícháme také do quinoi. Vše posypeme granátovými semínky a pokapeme tahini dressingem.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.