Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Makový dort s blumami - 24. 06. 2020

Potraviny: Korpus: 5 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z poloviny citronu, 120 g mletého máku.

Krém: 500 g mascarpone, 40 g moučkového cukru, 200 ml smetany

Potraviny: Korpus: 5 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z poloviny citronu, 120 g mletého máku.

Krém: 500 g mascarpone, 40 g moučkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání s 40 % tuku.

Dokončení: 300 g blum (na zdobu), 100 g švestkových povidel (pokud jsou povidla příliš hustá, můžeme přidat 4 lžíce rumu), 2 lžičky celého máku.

Postup: Bílky ušleháme s ½ připraveného cukru na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s nastrouhanou kůru, vanilkovým cukrem a cukrem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mák a vyšlehaný sníh. Těsto rozdělíme do dvou dortových forem a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 35 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout. Na krém vyšleháme šlehačku. Mascarpone smícháme s cukrem a vmícháme do šlehačky. Spodní díl korpusu potřeme krémem a rozložíme na něj nakrájené blumy. Zaklopíme korpusem a opět potřeme krémem a posypeme blumami. Zbylý krém natřeme na povrch dortu. Celý povrch posypeme celým mákem a ozdobíme blumami.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.