Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Jehněčí hřebínek na pyré z pečeného lilku - 30. 06. 2020

Potraviny: 2 jehněčí hřebínky, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1 snítka rozmarýnu, 100 ml červeného vína, 100 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce slunečnicového oleje.

Na pyré:2 lilky, 1 lžíce

Potraviny: 2 jehněčí hřebínky, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1 snítka rozmarýnu, 100 ml červeného vína, 100 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce slunečnicového oleje.

Na pyré:2 lilky, 1 lžíce tahini, sůl, pepř, stroužek česneku, mletý koriandr, mletý římský kmín, snítka máty, citronová šťáva, 50 ml kuřecího vývaru, 1-2 lžíce másla.

Postup: Lilky nejlépe na ohni opečeme 20-30 minut, pak je dáme do síta a zatížíme a necháme vychladnout do druhého dne. Lilky oloupeme. Dáme do mixéru a rozmixujeme. Pyré přendáme do hrnce. Dochutíme solí, pepřem, koriandrem, římským kmínem, a nasekanou mátou. Vmícháme vývar a máslo. Připravíme jehněčí hřebínky - Na pánvi zahřejeme olej. Jehněčí hřebínky osolíme a opepříme. Vložíme do pánve a opékáme. Hřebínky vyndáme z pánve na plech. Do výpeku v pánvi vsypeme plátky česneku, šalotku a rozmarýn a opékáme. Zastříkneme vínem a zredukujeme. Vlijeme vývar a zredukujeme. Pak zašleháme máslo. Na talíř servírujeme lilkové pyré a přidáme jehněčí hřebínky

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.