Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Hruškové minizáviny - 01. 07. 2020

Potraviny: Těsto: 150 g měkkého tvarohu (v alobalu), 250 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 30 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 vejce + 1 vejce na

Potraviny: Těsto: 150 g měkkého tvarohu (v alobalu), 250 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 30 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 vejce + 1 vejce na potření, 8 lžic oleje.

Náplň: 150 g tvarohu, 3 hrušky, 2 lžíce citronové šťávy.

Postup:

Do mísy dáme tvaroh. K němu prosejeme mouku s kypřícím práškem, moučkovým cukrem. Přidáme sůl, vejce a olej a zpracujeme těsto. Necháme ho odležet v pokojové teplotě. Odleželé těsto rozdělíme na dva díly, Díl rozválíme na kulatý plát (28 cm) a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Do trojúhelníků těsta uděláme v užší části 3 zářezy. Na širší část dáme tvaroh a nakrájenou hrušku pokapanou citronem. Proříznutou část těsta přehneme přes náplň a špičku zastrčíme dospod. Naskládáme na plech. Potřeme je vajíčkem a pečeme při 175 °C asi 20 minut.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.