Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Dorada na bulguru - 21. 07. 2020

Potraviny: 1 větší dorada (700-800 g), 2 lžíce slunečnicového oleje, snítka tymiánu, stroužek česneku, 2 lžíce másla.

Na bulgur: 100 g bulguru, hrst žlutých cherry rajčat, 1 avokádo, 1 červená cibule

Potraviny: 1 větší dorada (700-800 g), 2 lžíce slunečnicového oleje, snítka tymiánu, stroužek česneku, 2 lžíce másla.

Na bulgur: 100 g bulguru, hrst žlutých cherry rajčat, 1 avokádo, 1 červená cibule jemně nasekaná, 3 jarní cibulky na kolečka, 2 stonky řapíkatého celeru na kousky, hrst máty, hrst petržele, citronová šťáva, sůl, olej.

Na salsu: 2-3 rajčata připravená jako concasse, 50 ml olivového oleje, rajčatový džus, sůl, pepř, hnědý cukr, rajčatový ocet, čerstvý koriandr, petržel.

Postup: Nejdřív připravíme bulgur – vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme. Nakrájíme rajčata na kostky. Avokádo rozkrojíme, vydloubneme a nakrájíme na kostky. Uvařený bulgur dáme do mísy. Přidáme nakrájená rajčata a avokádo, červenou cibuli, jarní cibulku, řapíkatý celer, mátu, petržel. A dochutíme solí a citronovou šťávou. Doradu vyfiletujeme. Filety osolíme a opepříme. Na oheň dáme pánev na opékání ryby s olejem. Vložíme filety kůží dolu. Přidáme česnek a tymián a opékáme. Otočíme, přidáme máslo a dopečeme. Mezi tím smícháme v misce všechny ingredience na salsu. Na talíř servírujeme bulgur, na něj filet dorady a do misky salsu.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.