Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Jablečný páj s calvadosem - 22. 07. 2020

Potraviny: Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g třtinového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, 2 lžíce studné vody, špetka soli Náplň: 1 kg jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 100 g másla, 50 g třtinového cukru +

Potraviny: Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g třtinového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, 2 lžíce studné vody, špetka soli Náplň: 1 kg jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 100 g másla, 50 g třtinového cukru + 40 g na posypání, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 20 ml calvadosu, 50 ml vody, 1 lžíce kukuřičného škrobu Na potření po upečení: 2 lžíce medu, 20 ml calvadosu + 200 ml zakysané smetana k podávání.

Postup: Z hladké mouky, cukru, másla, žloutku a vody připravíme křehké těsto. Po odležení ho rozválíme a plát přendáme do formy. Propícháme dno těsta. Zatížíme alobalem s fazolemi a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 15 minut. Mezi tím připravíme náplň: v kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme část jablek nakrájených na kousky a svaříme. V misce rozmícháme vodu se škrobem a vlijeme do povařených jablek. Po chvilce přidáme cukr, citronovou kůru a calvados a vaříme do mírného zhoustnutí. Zbylá jablka krájíme na plátky a pokapeme je citronovou šťávou. Na předpečený korpus rozetřeme povařenou náplň. Na náplň naskládáme plátky jablek, posypeme je hnědým cukrem a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Upečený koláč potřeme medem s calvadosem. Podáváme se zakysanou smetanou.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.