Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Salát z máslové dýně, čočky a kozího sýra - 28. 07. 2020

Potraviny: 1 kg máslové dýně (oloupané, na kostky nakrájené), 1 snítka tymiánu, 2 stroužky česneku, 1 větší červená cibule, 100 ml olivového oleje, 120 g čočky beluga, 200 g měkkého kozího sýra, 100

Potraviny: 1 kg máslové dýně (oloupané, na kostky nakrájené), 1 snítka tymiánu, 2 stroužky česneku, 1 větší červená cibule, 100 ml olivového oleje, 120 g čočky beluga, 200 g měkkého kozího sýra, 100 nasekaných zelených pistácií, mořská sůl, Dresink: 1 lžíce hrubozrnné hořčice Maille, 2 lžíce octa balsamico, nasekaná listová petržel.

Postup: Čočku vsypeme do hrnce uvaříme doměkka. Kostky dýně a cibule vsypeme na plech. Přidáme česnek, tymián a pokapeme olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Připravíme dresink – do misky dáme olej, hořčici, balsamico a nasekanou petržel a promícháme. Uvařenou čočku scedíme a zalijeme připraveným dresinkem. Kozí sýr obalíme v nasekaných pistáciích a nakrájíme na kolečka. Na talíř servírujeme namarinovanou čočku. K ní naskládáme opečenou dýni a kolečka kozího sýra.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.