Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Dezert s griliášem - 12. 08. 2020

Potraviny: Griliáš: 150 g krupicového cukru, 70 g mandlí, 1 lžička medu.

Piškot: 3 vejce, 80 g krupicového cukru, 1 balíček vanilového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 lžička citronové

Potraviny: Griliáš: 150 g krupicového cukru, 70 g mandlí, 1 lžička medu.

Piškot: 3 vejce, 80 g krupicového cukru, 1 balíček vanilového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 100 g hladké mouky, 4 lžíce rozpuštěného másla.

Dokončení: 500 ml smetany ke šlehání, 1 balíček vanilkového cukru, 250 ml sherry, 50 ml brandy, 250 g kompotovaných broskví nebo čerstvých (asi nakrájet), bylinky + ovoce na ozdobu.

Postup: Cukr necháme zkaramelizovat. Pak do něj vsypeme nasekané mandle a vlijeme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo postříkaný olejem. Plech vystříkáme olejem. Vychladlý karamel dáme do mixéru a rozdrtíme. Šlehačku vyšleháme dotuha. Nakrájený piškot dáme na dno skleniček. Pokapeme směsí cherry a brandy, posypeme griliášem a naskládáme broskve. Na povrch dáme vrstvu ušlehané šlehačky. Posypeme zbylým griliášem a ozdobíme ovocem a bylinkou. Dezert necháme 2 hodiny rozležet v chladu.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.